Pasar Malam tijdens Heideweek 2024 in het Stadspark Ede

Op zaterdag 24 augustus 2024 vindt er een bruisend evenement plaats in het Stadspark tijdens de jaarlijkse Heideweek: de Pasar Malam. Dit evenement, dat van 12:00 tot 20:00 uur duurt, belooft een dag vol muziek, culturele dans, heerlijke gerechten, diverse food en non-food kraampjes en vooral veel gezelligheid. De Pasar Malam wordt georganiseerd door Stichting Ana Upu en is mede mogelijk gemaakt door: Platform Ede Centrum (PEC) en Ede Doet. 

Platform Ede Centrum (PEC)
Platform Ede Centrum is een samenwerkingsverband van Stichting Binnenstadsmanagement Ede (SBE), Stichting BIZ Vastgoed Ede (SBVE) en de Gemeente Ede. Dit platform zet zich in voor de versterking en ontwikkeling van de binnenstad van Ede.

De Pasar Malam, een term die ‘avondmarkt’ betekent in het Maleis, is een feestelijke markt die oorspronkelijk uit Indonesië komt. Tijdens de Heideweek krijgt het Stadspark een exotisch tintje met kleurrijke kraampjes en een sfeervolle setting die de bezoekers een unieke culturele ervaring biedt.

Programma

Het programma van de Pasar Malam start om 12:30 uur en is gevuld met diverse optredens en activiteiten:

  • Muziek, Dans, Mode: Vanaf 12:30 uur zullen verschillende artiesten optreden, zoals: Relight Band, Sound of Njoy en Dansgroep Nusa Ina, Modeshow o.l.v. Tineke Lawalata.
  • Non-Food Kraampjes: Er zullen tal van kraampjes zijn die unieke, handgemaakte producten verkopen. Denk aan kunstwerken, sieraden, kleding en andere ambachtelijke goederen. Dit is de perfecte plek om een uniek souvenir mee naar huis te nemen.
  • Lekker Eten: Geen Pasar Malam is compleet zonder heerlijk eten. Geniet van een breed scala aan Indonesische gerechten, van saté en nasi goreng tot spekkoek en andere zoetigheden. De geuren en smaken zullen je zeker verleiden om iets nieuws te proberen.
  • Gezelligheid: Naast de optredens en de marktkraampjes is er genoeg ruimte om te genieten van de sfeer. Of je nu komt om te dansen, te eten, of gewoon om rond te kijken, de Pasar Malam tijdens de Heideweek biedt een geweldige gelegenheid om samen te komen en te genieten van de diversiteit en gezelligheid.

Praktische Informatie

  • Locatie: Stadspark Ede – bij het Gemeentehuis
  • Datum en Tijd: Zaterdag 24 augustus 2024, van 12:00 tot 20:00 uur
  • Toegang: Gratis

Kom naar de Pasar Malam en beleef een dag vol cultuur, plezier en ontspanning. Het belooft een onvergetelijke ervaring te worden tijdens de Heideweek 2024!