Volwassenen

Pesta Kain Merah
Kebaja Merah
 

 Het gezellige Nieuwjaarsfeest “Pesta Kain Merah Kebaja Merah” is inmiddels jarenlang binnen de Molukse gemeen-schap in Lunteren, Ede en omstreken een begrip geworden. Het feest heeft als dresscode Moluks klederdracht (niet verplicht) in de kleur rood. Het is een feest voor jong en oud. Voor de oudere generatie heeft het een bijzondere betekenis, omdat het herinnert aan de wijze waarop men op de Molukken op een gastvrije manier het nieuwe jaar viert.  De mensen uit de Molukse wijk  leveren door van middel van een gift diverse Molukse snacks en andere heerlijke hapjes. Dat geldt tevens ook voor de prijzen voor de bingo en de loterij.  De muzikale omlijsting wordt verzorgd door een muziekband, die ook bij de opening van het programma bij de Katredjie (Molukse reidans) het voortouw neemt . Het  nieuwjaarsfeest vindt elk jaar eind januari plaats.  Klik hier voor een foto-impressie van 2020

Vrouwencafé 
Ana Upu

Vrouwencafé Ana Upu is een informeel en laagdrempelig bijeenkomst van en voor vrouwen onder het motto ‘Groeten is meer dan ontmoeten’. In deze bijeenkomst staan ontmoet-ing, delen, bezinning, bewustwording en creativiteit centraal. Het eerstvolgende Vrouwencafé vindt plaats op de derde woensdag van de maand. De zaal is open vanaf 19.45 uur en de start is om 20.00 uur.
Iets lekkers bij de koffie/thee wordt door het Vrouwencafé aangeboden, maar drinken is voor eigen rekening.
Kom en ontmoet andere vrouwen in ons eigen Vrouwencafé Ana Upu en neem je vriendin, (schoon)zus
of buurvrouw mee. Iedereen is van harte welkom!

 

Kerst -Inn Ana Upu

 Op zondag in de 2e week van december vindt jaarlijks de Kerst Inn bij Ana Upu plaats. De vele vrijwilligers zorgen elk jaar weer voor een warme en gezellige kerstsfeer.  De grote zaal  is dan sfeervol versierd en ingericht. Er zijn  diverse optredens van Molukse koren en er worden kerstgedichten voorgedragen. In de pauze geniet men van heerlijke soep en hartige hapjes die door vele bewoners van de Molukse wijk als gift werden voorbereid.  De Kerst-Inn als evenement is niet meer  bij Ana Upu weg te denken. 

 Klik hier voor een foto-impressie van 2019

 Tifagroep Ina Ama

 Tifagroep Ina Ama oefent 1 x per maand bij Ana Upu.
De tifagroep treedt regelmatig op bij activiteiten van Ana Upu
en diverse (culturele) evenementen in het land.

De tifa is een muziekinstrument gemaakt van uitgeholde boomstam. De bovenkant van de trom is met hertenvel bespannen.
 De tifa werd ook op de Molukken gebruikt als communicatie-middel. De dorpsbode, de marinjo , kon hiermee een dorpsvergadering aankondigen,
Er waren verscheidene tifa ritmes voor verschillende boodschappen.

 

Klik hier voor een videofilm van de Tifagroep

Mantelzorgtrefpunt Lunteren

 In samenwerking met Stichting Ana Upu organiseert Mantel-zorgpunt.nl  een maandelijkse ontmoetingsplek voor mantelzorgers en ex-mantelzorgers, waar zij onder begeleiding  van een professional ervaringen kunnen vertellen en naar elkaar luisteren. Het Mantelzorgtrefpunt kenmerkt zich door het bieden van een veilige, warme, intieme en vertrouwde omgeving, waar de mantelzorger zichzelf kan en mag zijn. Het Mantelzorgtrefpunt bij Ana Upu vindt iedere laatste woensdag van de maand plaats en start om 19.30 uur tot 21,00 uur. 

 

Klik hier voor een foto-impressie van een van de activiteiten.

Voor meer informatie: Lees verder 

 START CULTURELE ACTIVITEITEN
 “Stuif es in ” 5 JULI 2021

Het Nationaal Ouderenfonds, Ana Upu en Mantelzorgtrefpunt.nl organiseren deze zomer 10 weken lang het culturele en creatieve programma Meesterwerk! Inspiratie opdoen, iets nieuws leren én elkaar ontmoeten staat centraal. Doe bijvoorbeeld mee aan porselein schilderen of maak muziek met het instrument Totobuang. Op 5 juli is de start met een optreden van de Menari-groep met Molukse dans in traditionele kleding. Ook krijg je een presentatie van het activiteitenprogramma en er is een muzikaal optreden van K.J. Voor bezoekers staat er koffie en thee met een versnapering klaar. Tegen betaling kun je ook lekkere hapjes kopen, zoals saté. Tijd om gezellig samen te zijn!

 

 

Tijd en locatie

De activiteiten starten vanaf 5 juli elke maandag bij stichting Ana Upu, gebouw Ina Ama aan de Van de Duijn van Maasdamstraat 16 in Lunteren. Vanaf 19.00 uur kun je binnenlopen. De avond begint om 19.30 uur en duurt tot 21.00 uur. Koffie en thee is inbegrepen. De toegang is gratis, maar een eigen bijdrage om ons te ondersteunen wordt gewaardeerd.

 Meesterwerk

Meesterwerk is een nieuw uniek programma van het Nationaal Ouderenfonds. Met Meesterwerk verbindt het Ouderenfonds middels cultureel creatieve groepsactiviteiten ouderen met elkaar. OF Met Meesterwerk verbindt het Ouderenfonds cultureel creatieve groepsactiviteiten en ouderen aan elkaar. Inspiratie pdoen, iets nieuws leren én elkaar ontmoeten staan centraal. Op de website www.ouderenfonds.nl/meesterwerk kun je meer lezen over dit programma.

 Informatie en aanmelden

Wil je meer informatie of wil jij je aanmelden? Stuur een e-mail naar info@ana-upu.nl of info@mantelzorgtrefpunt.nl. Neem een kijkje op de websites www.ana-upu.nl of  www.mantelzorgtrefpunt.nl voor het programma.

 Bingo activiteiten

De gezellige Bingo activiteiten  bij Ana Upu vinden de laatste zaterdag van de maand plaats.
 
De avond begint met een inloop om 19.30 uur. De aanvang is om 20.00 uur. De toegang is gratis.

Breien & Haken

 

 

.