Film Kampong Lunetten & Optreden Michael Pelupessy 21 april 2024

Op 21 maart 1951 begint de geschiedenis van de Molukkers in Nederland. Op verschillende plekken werden deze Molukkers ondergebracht door de Nederlandse regering. Deze plekken waren veelal oude kazerneterreinen of kampen. In afwachting van een spoedige repatriëring naar de Molukse eilanden verbleven zij hier. Maar dit is nooit gebeurd. Lunetten werd een Moluks dorp in de Vughtse natuur en is de enige van de woon- oorden dat nog bestaat én een actieve leefgemeenschap heeft. Kampong Lunetten verweeft het bijzondere verhaal van toen met het levendige verhaal van nu.Een intiem verhaal over ontgoocheling, over strijd én over sterke verbondenheid.

Zanger Michael Pelupessy is de Ambassadeur van Moluccas Artwear (M-Artwear) uit Ambon, de Molukken. Deze multi getalenteerde artiest heeft al veel fans over de wereld door zijn social media performances van covers waar hij een eigen draai aan geeft. Nu willen zij de banden aanhalen met de Molukkers in Nederland. Er is een kleine tour georganiseerd bij een aantal molukse wijken waarbij Michael met zijn Band een concert geeft en M-Artwear de bekendr Molccas Merchandise verkoopt om hen te laten kennismaken met de Nederlandse Molukkers.

 De Tour Belanda zal zijn in Lunteren, Wierden, Deventer en Elst (check de socials voor meer info).
 Klik hier voor een muzikaal voorproefje van Michael Pelupessy met het lied Goyang.  

Kampong Lunetten Het Laatste Molukse Woonoord & Michael Pelupessy Band
21 april 2024 Stichting Ana Upu Lunteren Stap in de wereld van ‘Kampong Lunetten Laatste Molukse Woonoord’ en ervaar de achtbaan aan emoties die dit levende monument met zich meebrengt. Van momenten van angst en woede tot een verlangen naar huis: deze documentaire geeft een respectvol beeld van de reis van de Molukkers.

 

Programma:
13.00 uur –  Deuren Open
14.00 – 15.30 uur Documentaire 
16.00 – 18.00 uur  Michael Pelupessy (Kota Ambon) met band 
20.00  uur – Einde
• Catering Aanwezig

 Tickets online verkrijgbaar: https://eventix.shop/vb3gqr88