Cultuur snuiven en lekker eten bij de Pasar Rumah Kita 2022


Rumah Kita is een verpleeghuis speciaal voor Indische en Molukse ouderen in Wageningen  en een locatie van Zinzia Zorggroep.

Dit jaar organiseert verpleeghuis Rumah Kita voor de 61e keer de Pasar Rumah Kita op zaterdag 18 juni van 10.00 tot 18.00 uur. Traditioneel is deze jaarlijkse markt op de derde zaterdag van juni. Centraal op deze dag staat de ontmoeting, het eten en natuurlijk het genieten van dans- en muzikale optredens. Het is een dag voor jong en oud!


Om 10.30 uur wordt de Pasar geopend door de wethouder van Zorg en Welzijn van Wageningen mevr. Maud Hulshof. Om 11.00 uur is er een Gastoptreden van Tante Lien (Wieteke van Dort).
Tussen 10.00 en 18.00 uur kan iedereen genieten van heerlijk Indisch eten en snacks. En natuurlijk zal de Tjendolkraam niet ontbreken.

Bezoekers kunnen ook gezellig shoppen bij de verschillende stands waar Oosterse producten worden verkocht. Er zijn kramen met Indonesische gebruiks- en cadeauartikelen, boeken, sieraden en sambals. Ook kunt u zich heerlijk laten Pitjitten; een Indonesische massage.


De gehele dag is er livemuziek die verzorgd wordt door verschillende bands en dansgroepen zoals de band As Groove, Rumah Kita Band, Kumpulanband, Tifagroep Ina Ama, Angklungorkest Perwarindo en de dansgroep Wahana Budaya.


Iedereen is deze dag welkom. De toegang is gratis!