Stuif Es In bij Ana Upu met Lezing "Atlas van ons brein"

LEZING ATLAS VAN ONS BREIN MAANDAG 13 MAART

Alles wat je denkt en doet, bij welk lied je huilt en zelfs van wie je houdt, wordt gestuurd door die grote machine in je hoofd: jouw brein. Onze hersenen blijven in vele opzichten een mysterie, maar we leren snel bij. In het boek Atlas van ons brein verzamelt neurowetenschapper Lara Wierenga alle recentste inzichten in de radartjes die je hersenen doen draaien. Grafisch ontwerper Dirma Janse brengt ze visueel tot leven. 

 

 Hoe komt het dat je je niets meer herinnert van je babytijd?  Waarin verschillen de hersenen van vrouwen en mannen?  Waarom zijn pubers altijd zo moe ’s morgens?  Is muzikaal talent aangeboren of aangeleerd?  Had Albert Einstein een groter brein dan normaal?  Veranderen sociale media onze hersenen?  

 

In deze presentatie neemt Dirma je mee op een visuele reis door het brein: ze vertelt onder andere hoe het boek is ontstaan en laat het ontwerpproces zien achter een aantal van de infographics. 

 

Deze presentatie is op maandag 13 maart en duurt van 19.30 tot 21.00 uur. Vanaf 19.00 uur ben je welkom en de toegang is gratis. De locatie is stichting Ana Upu, Van der Duyn van Maasdamstraat 16 in Lunteren. 

 

De Activiteiten Stuif Es In is een samenwerkingsverband tussen de stichtingen Ana Upu en Mantelzorgtrefpunt.nl. Een avond waar je iets nieuws leert, informatie krijgt, kennis opdoet, creatief bezig bent of ontspant bij muziek. Meer informatie via info@mantelzorgtrefpunt.nl of 06-21985859