Op maandag 29 januari is er de activiteit Film en Muziek met Wim Gijsendorffer. Hieronder kun je meer lezen over zijn programma en de film Serengeti.

 

PROGRAMMA SERENGETI SYMPHONY EN BEGELEIDEND PIANOMUZIEK

Serengeti is een spectaculaire natuurspeelfilm van Hugo van Lawick over het leven van wilde dieren in natuurpark de Serengeti in Tanzania, Oost Afrika. Het laat een totaal nieuwe en unieke manier van natuur filmen zien. De beelden zijn ritmisch gemonteerd en worden voorzien door pianist Wim Gijsendorffer van live geïmproviseerde populair-klassieke piano/orkest muziek. Spanning en humor zijn volop aanwezig, zonder bloederige taferelen. De film toont een grote verscheidenheid van

dieren zoals leeuwen, cheeta’s, zebra’s, olifanten, giraffen, krokodillen en vele soorten vogels. Afwisselend zien we ongerepte landschappen, buitengewone luchten en prachtig veranderend licht. Met seizoensveranderingen, variërend van tropische stortbuien tot woestijnachtige droogtes. Duur van deze Nederlands ondertitelde documentaire van deze natuurspeelfilm is 60 minuten.

 

Verdere toevoegingen documentaire Hugo van Lawick:

  1. The Waiting Game. Hierin ziet u wat een cameraman allemaal moet doorstaan om schitterende filmopnames van krokodillen te maken. Duur 24 minuten.
  2. My backyard the Serengeti. U volgt de filmploeg van Hugo van Lawick en bent deelgenoot van hun unieke ervaringen tijdens de opnames van Serengeti Symphonie. Duur 52 minuten.

3.Serengeti Stories. Een portret van Hugo van Lawick met prachtige beelden. Duur 55 minuten.

  1. Playing in Savage Paradise. Prachtige beelden van dieren die in de Serengeti leven. Duur 52 minuten.

 

De begeleidende piano/orkest muziek wordt live geïmproviseerd door pianist Wim Gijsendorffer op 2 digitale piano’s

Deze avond duurt van 19.30 tot 21.00 uur. Vanaf 19.00 uur kun je binnenlopen. De locatie is stichting Ana Upu, Van der Duyn van Maasdamstraat 16 in Lunteren. 

 

Wil je vooraf mee eten, dan is dat mogelijk vanaf 18.15 uur. Geef jezelf dan op met je keuze en hoeveelheid (400 gram € 5,00, 450 gram € 5,50, 500 gram € 6,00, enz). Het is ook mogelijk om een maaltijd verpakt af te halen en zelf op te warmen in de magnetron. Je kunt kiezen uit:

 

Hutspot + worst

Bietenstamppot met spekjes

Mexicaanse schotel met rijst

 

Opgave van maaltijden kan tot en met zondag 28 januari.

 

 Hopelijk zien we je maandag bij deze activiteit. Anders graag tot ziens bij één van de andere activiteiten.