Stuif Es In bij Ana Upu met " Lezing 100 jaar Enkafabriek""

Foto: Jan-Eversen-1906-1995
ENKA-fabriek-Ede-1950. Collectie-Historisch-Museum-Ede

 

MAANDAG 27 MAART LEZING 100 JAAR ENKA

De ENKA-fabriek is sinds 2002 niet meer actief, maar heeft ons een rijke erfenis achtergelaten. Van de originele arbeiderswoonwijk ‘Tuindorp’ voor het ENKA-personeel tot het oude fabrieksterrein dat nu een nieuwe woonwijk is. Om het personeel te vermaken werden er diverse verenigingen opgericht, kwam er een zwembad en konden de mensen voor vermaak naar de bioscoop in ‘De Reehorst’. Ook werden er scholen gebouwd voor de arbeiderskinderen. Veel sociale en culturele voorzieningen in Ede hebben we te danken aan deze fabriek.

Graag komt programmamanager Erfgoed bij Cultura, Elleke de Ronde, meer vertellen over deze bijzondere fabriek.

Deze lezing is op maandag 27 maart en duurt van 19.30 tot 21.00 uur. Vanaf 19.00 uur ben je welkom en de toegang is gratis. De locatie is stichting Ana Upu, Van der Duyn van Maasdamstraat 16 in Lunteren. 

 De Activiteiten Stuif Es In is een samenwerkingsverband tussen de stichtingen Ana Upu en Mantelzorgtrefpunt.nl. Een avond waar je iets nieuws leert, informatie krijgt, kennis opdoet, creatief bezig bent of ontspant bij muziek. Meer informatie via info@mantelzorgtrefpunt.nl of 06-21985859