Stuif Es In bij Ana Upu: Lezing maandag 27 februari 2023

OPGEDOLVEN EDE: OVER VERRE VOOROUDERS, VONDSTEN UIT HET BODEMARCHIEF

Op maandag 27 februari geeft Arie Romein een lezing over onze verre voorouders en vondsten uit  uit het bodemarchief. In de gemeente Ede zijn er vondsten gedaan uit alle archeologische perioden. Vuurstenen werktuigen, gevonden bij De Goudsberg in Lunteren en de Sysselt in Bennekom. Stenen voorwerpen uit de midden-steentijd zijn gevonden in de wijken Ede-Zuid en Kernhem en de Kraats bij Bennekom. En natuurlijk de Celtic fields aan de Vijfsprongweg bij Wekerom. Een oase aan voedselbronnen, vanaf 200.000 jaar voor Christus.  Arie vertelt vanuit de aantekeningen over de archeologie van Ede en Lunteren vanuit het boek Opgedolven Ede van zijn vrouw, Maty Romein-Vroegindeweij. Ook zal hij zijn eigen fictieve verhalen voorlezen die ook in dit boek staan vermeld.

Deze lezing is op maandag 27 februari en duurt van 19.30 tot 21.00 uur. Vanaf 19.00 uur ben je welkom en de toegang is gratis. De locatie is stichting Ana Upu, Van der Duyn van Maasdamstraat 16 in Lunteren. Wil je vooraf vanaf 18.15 uur mee eten, dan is dat mogelijk Op het menu staat bruine bonenschotel. De kosten bedragen € 5,00 voor 400 gram. Voor 50 gram meer betaal je € 0,50 extra, voor 100 gram € 1,00. Opgeven kan tot en met vrijdag 24 februari.

De Activiteiten Stuif Es In is een samenwerkingsverband tussen de stichtingen Ana Upu en Mantelzorgtrefpunt.nl. Een avond waar je iets nieuws leert, informatie krijgt, kennis opdoet, creatief bezig bent of ontspant bij muziek. Meer informatie via info@mantelzorgtrefpunt.nl of 06-21985859

Graag tot ziens bij deze bijeenkomst of één van de andere activiteiten.