Doorn, 1 november 2022

 

 

Geachte mevrouw, meneer,

 

Graag nodig ik u uit voor een informatieve bijeenkomst op het Nederlands Veteraneninstituut.
Deze bijeenkomst is specifiek bedoeld voor Molukse KNIL militairen en hun partners of weduwen, hun kinderen, kleinkinderen en diens partners. De bijeenkomst vindt plaats in het gebouw van het Nederlands Veteraneninstituut in Doorn, op zaterdag 3 december a.s. van 13.30 tot 18.00 uur.

 

 

Nederlands Veteraneninstituut

Willem van Lanschotlaan 1

Postbus 125, 3940 AC Doorn

+31 88 334 0050

 

Bijzondere zorgplicht voor veteranen en hun relaties.

 

 

Het Nederlands Veteraneninstituut stimuleert de erkenning en waardering vanuit de maatschappij richting alle veteranen, het doet onderzoek naar veteranen en het organiseert de zorg voor post-actieve veteranen. Nederlandse veteranen, oorlogs-, dienstslachtoffers en hun relaties hebben ook na hun diensttijd recht op optimale zorg en dienstverlening. Dit is sinds 2014 verankerd in de Veteranenwet.

 

 

Molukse KNIL militairen zijn ook veteranen.

 

Misschien wist u niet, dat uw partner, vader of opa ook de veteranenstatus heeft. Toen het veteranenbeleid tot stand kwam zijn de KNIL militairen expliciet genoemd. Wij zijn er dus ook voor u!
Het Nederlands Veteraneninstituut heeft daarom hulpverleners die zich specifiek richten op mensen met een Molukse achtergrond. Soms hebben zij zelf ook Molukse ouders of grootouders.

 

Kennismaken en ervaringen delen.

 

 

Tijdens de ontmoeting op 3 december aanstaande, willen wij u vertellen wat de veteranenstatus en de Veteranenwet inhouden en wat het Nederlands Veteraneninstituut voor u kan betekenen.
U kunt rekenen op een luisterend oor en herkenning van de verhalen van andere partners of weduwen, kinderen en kleinkinderen. Er is ruimte om ervaringen en verhalen te delen en vragen te stellen.
Wij willen graag met u in gesprek over wat er leeft en welke zorg of ondersteuning wij daarvoor kunnen bieden. Natuurlijk zorgen we ook voor Molukse hapjes en drankjes.

 

 

Reizende tentoonstelling

 

Van 1 tot en met 16 december wordt de Reizende tentoonstelling opgesteld op het terrein van het Nederlands Veteraneninstituut. Een bijzondere en unieke tentoonstelling over de gedeelde geschiedenis van de Molukkers en de Nederlanders. U kunt de tentoonstelling op zaterdag 3 december in Doorn bezoeken, maar ook doordeweeks tijdens kantooruren.

 
IHeeft u interesse in deze informatieve bijeenkomst, meer informatie vindt u op: 

Molukse KNIL-militairen – Nederlands Veteraneninstituut (nlveteraneninstituut.nl)

 

 

U kunt zich aanmelden door het webformulier op de informatiepagina in te vullen. Lukt dat niet, of heeft u vragen, neem dan contact op met het Veteranenloket op: 088 – 334 00 00

Wij hopen u te ontmoeten op 3 december !

 

Met vriendelijke groet,

Nederlands Veteraneninstituut

Paul Hoefsloot

Brigadegeneraal

Directeur-bestuurder

 

Op zoek naar hulp, informatie of gewoon een  luisterend oor?

Het Nederlands Veteraneninstituut helpt u graag op weg. We bieden u ook een plek om andere kinderen en kleinkinderen van Molukse oud-KNIL-militairen te ontmoeten. 

 Lees verder voor meer informatie