Het evenement Kumpulan Ana Upu georganiseerd door de vrijwilligers van Huiskamer Tenang Senang op woensdag 26 oktober , werd druk bezocht. De ingrediënten voor een mooi en gezellige bijeenkomst waren ruimschoots aanwezig. De stemming zat er bij  de start van het programma al  goed in toen de Linedancegroep Kupu Kupu van de Ericahorst uit Ede een demonstratie line dance gaf . Later in het programma gaven ze een workshop samen met het aanwezige publiek.

Een van de hoogtepunten was het optreden van het Trio NoyaLohyNoya. Lisa Noya timmerde  met de bekende meidengroep  Mai Tai en ook met andere artiesten  internationaal in het verleden flink aan de weg. Samen met Wim Lohy (afgestudeerd klassiek gitarist)  en percussionist Nippy Noya (Masssada) bracht ze prachtige eigen gearrangeerde Molukse lagu2 en Engelse evergreens ten gehore. Er was veel interactie met het publiek.

 De band Amboyna met Harry Loppies (gitaar), Glenn Blaney Davidson (basgitaar), Joop Tapilaha (gitaar) en Roy Sipasulta (toetsen) zorgden ervoor dat zoals vanouds met hun aanstekelijke muzikale groove door middel van bekende  Molukse lagu2 en Engelse evergreens menig voetjes van de grond gingen.

Voor informatie over de Aanvraag Wetten voor Oorlogsgetroffenen voor de 1e en 2e generatie was Regio coördinator Sylvia Hiert  van Midden-Nederland met een informatiestand van Stichting Pelita aanwezig.  

Tijdens het programma werden ook diverse Molukse hapjes rondgedeeld, wat goed in de smaak viel bij het aanwezige publiek. Hiervoor ook heel veel dank aan de vrijwilligers die de Molukse hapjes hebben voorbereid en de vrijwilligers die hand- en spandiensten hebben verleend bij de voorbereiding en na de afsluiting van het programma. Kortom het was een geslaagd evenement en voor volgend jaar voor herhaling vatbaar. Klik hier voor een foto-impressie