Fakkeltocht 11 juni 2021  Maluku Lunteren


Ter herinnering aan de gewelddadige bestorming en beëindiging van de gijzelingsactie bij de Punt op 11 juni 1977, waarbij zes Molukse jongeren onnodig zijn omgebracht, organiseerde werkgroep Maluku-Lunteren een fakkeltocht op 11 juni 2021.
De fakkeltocht is het gevolg van de oproep van de RMS-regering in ballingschap om ons onverzettelijk en onverminderd in te zetten in de strijd voor de vrijheid van de Republik Maluku Selatan.

De eerste, tweede, derde, vierde en vijfde generatie Molukkers uit Lunteren/Ede en omstreken liepen gezamenlijk vanuit de wijk naar het Moluks monument in het dorp. Daar werd een bloemstuk gelegd ter herinnering aan 70 jaar Molukkers in Nederland en ter nagedachtenis aan de zes omgekomen strijders die hun leven hebben gegeven voor onze RMS-strijd. Het bloemstuk van de Molukse gemeenschap Lunteren/Ede is de volgende dag bijgelegd naast de vele bloemstukken bij het grafmonument in Assen.


Werkgroep Maluku-Lunteren liet met deze fakkeltocht zien dat de fakkel met het strijdvuur onverminderd zal blijven branden. Verder gaat de werkgroep zich inzetten om onze geschiedenis te blijven vertellen aan de volgende generaties en de RMS-strijd te willen ondersteunen door middel van activiteiten. Daarnaast gaat de werkgroep zich verbinden en samenwerken met andere plaatselijke Molukse werkgroepen die dezelfde doelen nastreven.

De werkgroep Maluku-Lunteren kijkt terug naar een gedenkwaardige en succesvolle fakkeltocht en bedankt alle deelnemers en helpers voor hun bijdrage en inzet.
MENA MURIA!!!