Categorieën
Nieuws

Nieuwsbrief augustus-september 2024 Molukse Kerk GIM Lunteren

Categorieën
Nieuws

Foto-impressie en interview bij regionale omroep XON van succesvol en druk bezocht Pasar Malam Ana Upu 24 augustus 2024 Stadspark Ede-Cenrum

Foto-impressie en interview bij regionale omroep XON van het succesvol en druk bezocht Pasar Malam zaterdag 24-08-2024

De Pasar Malam georganiseerd door Stichting Ana Upu in samenwerking met Gemeente Ede op het Stadspark in Ede-Centrum  is succesvol verlopen. De Pasar Malam werd druk bezocht. Er was een varieteit aan food en non-food kraampjes. Men kon zich qua eten tegoed doen aan  heerlijk oosters eten.

Mede door de twee geweldige bandformaties de band Relight en Sound of Njoy  werd het een gezellige en sfeervolle dag. De muziek (lagu2 , engelstalig en soul) werkte aanstekelijk, want de voetjes van het talrijke publiek  gingen regelmatig van de vloer. 

Als kers op de taart werd het publiek getracteerd op Molukse culturele dansen van de groep Nusa Ina uit Barneveld (in het bijzijn van de Heidekoningin en haar gevolg) en een bijzondere en kleurrijke modeshow  door voornamelijk  charmante Molukse vrouwen, in tradioneel Moluks klederdracht,  gepresenteerd door Tineke Lawalata uit Lunteren. 
Gezien de weersverwachtingen (regen en onweer) moest helaas op last van de gemeente Ede de Pasar om 18.00 uur voortijdig beeindigd worden. 

We willen hierbij de werkgroep van Stichting Ana Upu  met Gita Wattilete , Daniella Loppies , Simon Pattinasarany en natuurlijk onze lady speaker Joanne Titaley  complimenteren met dit succes.   Mede door hun tomenloze inzet tijdens de voorbereidingen kon dit evenement plaatsvinden.  Natuurlijk kon dit ook niet zonder de hulp van de vele vijwilligers. die door middel van  hand- en spandiensten  heel  veel werk hebben verricht. Eveneens ook heel veel dank aan de hulpdiensten zoals het Rode Kruis en de mensen van de Security.  Chapeau !!!.

Mede door dit succes hopen we dat de Pasar Malam  ook volgend jaar (2025) weer gaat plaatsvinden. 

Klik hier voor een uitgebreide foto-impressie  van de geslaagde Pasar Malam.

Via de regional omroep XON ook een interview te zien met een  van de organisatoren Joanne Titaley.
Kijk hier naar de uitzending  van XON.a

Categorieën
Nieuws

Evenement “Molukkers aan de Maas” ism Wereld Museum Rotterdam 25 augustus 2024 (Foto Wereld Museum Rotterdam)

 

Klik hier voor meer informatie over het programma. (Foto Wereld Museum Rotterdam)

Categorieën
Nieuws

Programmaoverzicht Pasar Malam 24 augustus 2024 Stadspark Ede-Centrum 12.00-20.00 uur

Programmaoverzicht Pasar Malam 24 augustus 2024

Categorieën
Nieuws

Stuif Es In bij Ana Upu/Activiteit “Mood Board” maken 19.30-21.00 uur / Maandag 19 augustus 2024.

Stuif Es In bij Ana Upu /Activiteit "Mood Board"maken /Maandag 19 augustus 2024

Op maandag 19 augustus is er de creatieve workshop moodboard maken. Je gaat een moodboard (sfeerbord) maken met voor jou persoonlijke afbeeldingen, foto’s, teksten en voorwerpen. Deze workshop wordt gegeven door Diana Bos. Graag vooraf opgeven, omdat we dan weten hoeveel materiaal we nodig hebben voor het aantal personen.

 De avond duurt van 19.30 tot 21.00 uur. Vanaf 19.00 uur kun je binnenlopen. De locatie is stichting Ana Upu, Van der Duyn van Maasdamstraat 16 in Lunteren. 

Wil je vooraf mee eten, dan is dat mogelijk vanaf 18.15 uur. Geef jezelf dan op met je keuze en hoeveelheid (400 gram € 5,00, 450 gram € 5,50, 500 gram € 6,00, enz). Het is ook mogelijk om een maaltijd verpakt af te halen en zelf op te warmen in de magnetron. Je kunt kiezen uit:

Meditterane aardappelschotel

Mexicaanse schotel met rijst

Tortellini (gevulde pasta)

Tot uiterlijk zondagavond 18 augustus kun je je maaltijdkeuze opgeven. Je kunt dit ook mailen naar info@ana-upu.nl, t.a.v. Fien Huliselan.


 De najaarsactiviteiten gaan dan weer van start op maandag 16 september.

Graag tot ziens bij één van de activiteiten.

Categorieën
Nieuws

Pasar Malam 24 augustus 2024 georganiseerd o.a. door Stichting Ana Upu tijdens Heideweek. Locatie Stadspark Ede-Centrum

Pasar Malam 24 augustus 2024 Stadspark Ede-Centum tijdens Heideweek

 

PASAR MALAM – HEIDEWEEK 2024

Over precies 2 weekjes is het zover: Tijdens de Heideweek organiseert stichting Stichting Ana Upu samen met de Gemeente Ede een Pasar Malam. Het evenement vindt plaats in het Stadspark (bij gemeentehuis Ede).

Het Stadspark krijgt een exotisch tintje met kleurrijke kraampjes en een sfeervolle setting die de bezoekers een unieke culturele ervaring biedt.
Dit evenement belooft een dag vol muziek, culturele dans, heerlijke gerechten, diverse Food en Non-food kraampjes en vooral veel gezelligheid te worden.

Kom naar de Pasar Malam en beleef een dag vol cultuur, plezier en ontspanning.

Het is van 12.00-20.00 uur met onder andere optredens van:
* Relight Band
* Sound of Njoy
* Dansgroep Nusa Ina
* Modeshow o.l.v. Tineke Lawalata

Locatie: Stadspark Ede – Bij het gemeentehuis in het centrum
Datum en tijd: 24 augustus van 12:00 – 20:00 uur
Toegang: gratis

Je kan er niet met de auto komen.
Parkeergelegenheid: Q-parken, Bunschoterplein, De Driehoek

www.heideweek.nl
www.ana-upu.nl

Categorieën
Nieuws

Stuif Es In bij Ana Upu: “Spellencircuit” maandag 12 augustus 2024 19.30-21.00 uur

Stuif Es In bij Ana Upu : Activiteit Spellencircuit maandag 12 augustus 2024

Op maandag 12 augustus is er weer Het Spellencircuit.
 Het Spellencircuit bestaat uit ongeveer 10 actieve spellen, waaraan je in twee- of drietallen deelneemt. Als team probeer je de vereiste score te halen. In het circuit kunnen bijvoorbeeld staan: knotsbal, sudoku, coördinatiespel, knikkerspel, rijgspel, blokspel, schietbal, zakwerpspel en bouncebal.

Welke spellen er zullen zijn, zie je maandag .  De avond duurt van 19.30 tot 21.00 uur. Vanaf 19.00 uur kun je binnenlopen. De locatie is Stichting Ana Upu, Van der Duyn van Maasdamstraat 16 in Lunteren. 

Wil je vooraf mee eten, dan is dat mogelijk vanaf 18.15 uur. Geef jezelf dan op met je keuze en hoeveelheid (400 gram € 5,00, 450 gram € 5,50, 500 gram € 6,00, enz). Het is ook mogelijk om een maaltijd verpakt af te halen en zelf op te warmen in de magnetron. Je kunt kiezen uit:

Andijviestamppot

Lunterse bonen schotel met krieltjes

Paella met kip

Tot uiterlijk zondagavond 11 augustus kun je je maaltijdkeuze opgeven. Je kunt dit ook mailen naar info@ana-upu.nl, t.a.v. Fien Huliselan.

Graag tot bij één van onze activiteiten.

 

Categorieën
Nieuws

Tweeluik “Recht op tranen” (NTR) op 13 en 14 augustus 20.35 uur NPO2. Aangrijpende Molukse verhalen uit de Tweede Wereldoorlog die weinig aandacht kregen.

Recht op tranen: (NTR) Tweeluik Aangrijpende Molukse verhalen Tweede Wereldoorlog 13 augustus en 14 augustus "Trouw aan Oranje" en "Stank voor dank "



Klik hier naar de website van NTR.

 

Categorieën
Nieuws

Stuif Es In: Gezellige muziek met Duo ROHA & Karaoke Maandag 5 augustus 2024 bij Ana Upu

Maandag 5 augustus treden Harry Loppies en Roy Sipasulta op, het duo RoHa.  Een gezellige avond met muziek om naar te luisteren, met dans of om mee te zingen. De avond duurt van 19.30 tot 21.00 uur. Vanaf 19.00 uur kun je binnenlopen. De locatie is stichting Ana Upu, Van der Duyn van Maasdamstraat 16 in Lunteren. 

Wil je vooraf mee eten, dan is dat mogelijk vanaf 18.15 uur. Geef jezelf dan op met je keuze en hoeveelheid (400 gram € 5,00, 450 gram € 5,50, 500 gram € 6,00, enz). Het is ook mogelijk om een maaltijd verpakt af te halen en zelf op te warmen in de magnetron. Je kunt kiezen uit:

Luxe zomerstamppot met spekjes

Bruine bonen schotel

Bietenstamppot

Tot uiterlijk zondagavond 4 augustus kun je je maaltijdkeuze opgeven. Je kunt dit ook mailen naar info@ana-upu.nl, t.a.v. Fien Huliselan.

Graag zien we u bij één van de activiteiten.